© Baykuş Haber

İranlı yerel sanatçı kent meydanında coşturdu

ZAMAN ZAMAN İRAN’DAN TÜRKİYE’YE MÜZİK YAPMAK İÇİN GELEN YEREL SANATÇI ESFANDİYAR FİYUCİYAN, ERZURUM’DA HİÇ BEKLEMEDİĞİ BİR İLGİ İLE KARŞILAŞTI.

Zaman zaman Türkiye'ye müzik yapmaya gelen İranlı yerel sanatçı Esfandiyar Fiyuciyan, Erzurum'da beklenmedik bir ilgiyle karşılandı. Türkiye'ye turist olarak geldiği ve şarkı söylemek amacıyla da 11 yıldır bu ülkeyi ziyaret ettiği belirtilen Fiyuciyan, Erzurum'un en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde büyük bir sevgi gösterisiyle karşılandı.

İran'ın Şiran şehrinden gelen evli ve bir çocuk babası olan Esfandiyar Fiyuciyan, aniden gençlerin dikkatini çekti. Türkiye ziyaretinin son durağı olan İstanbul'a gitmek için ülkeye giriş yapan Fiyuciyan, yolculuğunun masraflarını karşılamak için yanında getirdiği ses sistemiyle şarkılar söyleyip destek talep ediyordu. Erzurumlu gençler, İranlı sanatçının çağrısına kayıtsız kalmadı ve Yakutiye Kent Meydanı'nda bulunanlara eğlenceli anlar yaşattılar.

Esfandiyar Fiyuciyan, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirterek, "Aslen Azerbaycanlıyım. Türkiye'ye geldiğimde insanlar her zaman beni sıcak bir şekilde karşılıyorlar. Türkiye, mutlu insanların ülkesi olmaya devam edecek. Erzurum'da da beklenmedik bir destekle karşılaştım. Yüzlerce insanla halay çekip dans ettik ve eğlendik. İstanbul için tren bileti parasını topladılar, hepsine teşekkür ederim" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER