© Baykuş Haber

İrlandalı öğretmenden iyilik dersi: Depremzedeler için seferber oldu

İRLANDALI ÖĞRETMEN ENA LARKİN, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ YIKICI DEPREMLERİN ARDINDAN ÜLKESİNDE ÖRNEK BİR DAYANIŞMA HAREKETİ BAŞLATTI. DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEYEN LARKİN, ÇEVRESİNDEKİ BAĞIŞÇILARIN DA DESTEĞİYLE YAKLAŞIK 7 BİN 500 AVRO VE ÇEŞİTLİ İHTİYAÇ MALZEMELERİ TOPLADI.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından İrlandalı öğretmen Ena Larkin'ın örnek bir dayanışma hareketi başlattığı haberi gündemi salladı. Larkin, depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyerek, çevresindeki bağışçıların desteğiyle yaklaşık 7 bin 500 avro ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri topladı. İhtiyaç sahiplerini belirlemek ve ihtiyaçlarını temin etmek için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ile iletişime geçen 66 yaşındaki Larkin, DEÜ'nün sosyal tesislerinde kalan depremzedelerle birebir görüşerek ihtiyaçları listeledi ve yardımları Türkiye'ye ulaştırdı.

İngilizce öğretmeni Ena Larkin, depremin hemen ardından bir şeyler yapmalıyım düşüncesiyle yola çıktığını ve İzmir ve İstanbul gibi şehirlerde de bulunduğunu belirtti. Ayrıca DEÜ'nün yardımıyla ihtiyaçların tespit edildiğini ve bu aşamaları başarıyla atlattıklarını dile getirdi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise Ena Larkin'in duyarlılığını takdirle karşılayarak üniversite olarak yardımların belirlenmesi, temini ve teslimi konusunda hemen bir planlama yaptıklarını ifade etti.

Bu güzel dayanışma hareketiyle ilgili daha fazla konuşan DEÜ Rektörü Hotar, "Ülkesinde başlattığı dayanışma ve ülkemize yönelik düşünceli hareketinden dolayı minnettarız" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER