© Baykuş Haber

İş bulma süreciyle ilgili yol gösteren program

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KARİYER GELİŞTİRME VE MEZUN İZLEME UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “İŞ BAŞVURUSUNDA İSTENEN ‘DENEYİM’ VE ‘YENİ MEZUN BEN’: MEZUNİYET SONRASI ÖZEL BİR FİRMADA DENEYİM KAZANMA FIRSATLARI” ADLI PROGRAM, ÇEVRİM İÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen "İş Başvurusunda İstenen 'Deneyim' ve 'Yeni Mezun Ben': Mezuniyet Sonrası Özel Bir Firmada Deneyim Kazanma Fırsatları" adlı çevrim içi program, öğrencilere büyük ilham kaynağı oldu.

Programın ilk konuşmacısı Gamze Tunçel Karasüyek, stajyer olarak başladığı çalışma hayatında kendi isteğiyle şirketin farklı departmanlarıyla etkileşime geçtiğini ve bu deneyimler sayesinde en uygun çalışma alanını bulduğunu paylaştı.

Ali Rıza Bör ise mezuniyet sonrası başvurularının sonuçsuz kaldığını, bu süreçte kendini geliştirmek ve özel sektörle tanışmak amacıyla bir bayide çalıştığını ve bu deneyimin kariyer kapılarını açtığını anlattı.

Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Yazlık, öğrencilere yaz ve kış tatillerinde gönüllü çalışmanın önemini vurgularken, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin sadece kendi alanlarında değil, farklı bölümlerde de yapılabileceğini önerdi.

Dr. Şevkiye Balcı, akademik bir kariyer hedeflediği ilk dönemlerde mezuniyet sonrası yüksek lisans ve araştırma görevlisi olarak başladığını, ancak sonradan özel sektöre yönelerek gerçek kariyerini bulduğunu paylaştı.

Programın son konuşmacısı Can Akdeniz, hayal kurmanın ve deneyimlerin önemini vurgularken, kuşaklararası iş gücünün dinamiklerini ele aldı ve işverenlerin kuşak çatışmalarını nasıl yönetebileceği konularında önerilerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER