© Baykuş Haber

İş garantili lisenin mezunları Yalova Makine OSByi gezdi

YALOVA MAKİNE İHTİSAS OSB VE ŞEHİT SERCAN YAZAR MESLEK LİSESİ ARASINDA YAPILAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE İKİNCİ MEZUNLAR VERİLDİ. İŞ GARANTİLİ LİSEDEN YANİ MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER OSB'YE DÜZENLENE TEKNİK GEZİDE ÜRETİME BAŞLAYAN TESİSLERİ GEZEREK SANAYİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ.

Yalova Makine İhtisas OSB ve Şehit Sercan Yazar Meslek Lisesi arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde ikinci mezunlar verildi. Mezun olan öğrenciler, OSB tarafından düzenlenen teknik geziye katılarak üretime başlayan tesisleri gezdi ve sanayicilerle bir araya geldi. 2023 mezuniyet töreninde mezun olan 12. sınıf öğrencileri, hem Yalın Teori ve Yalın Model Fabrika eğitimlerini tamamlayarak başarı sertifikalarını aldılar, hem de meslek lisesi branş diplomalarını elde ettiler. Sanayiciler, bu protokol sayesinde nitelikli ara eleman ihtiyaçlarının kaliteli ve yetişmiş öğrencilerle karşılandığını vurguladılar. Mezun olan öğrenciler arasında ustalık belgesine sahip olanlar ve başarı sertifikası alanlar, OSB bünyesindeki üretim tesislerinde tam zamanlı iş garantisi elde etti.

Yalova Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, şunları belirtti: "Yerli ve milli üretimi destekleyerek Yalova'yı nitelikli iş gücünün merkezi yapma hedefine odaklanıyoruz. Şehit Sercan Yazar Meslek Lisesi, pilot okulumuzdur ve bugüne kadar 350'den fazla mezun vermiştir. Bu yıl makine, elektrik-elektronik, metal, bilişim, kimya, inşaat teknolojileri bölümlerinden 130 öğrencimiz mezun oldu. Öğrencilerimizi OSB'nin firmalarına yönlendirmek ve onları sanayicilerle buluşturmak bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimiz, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerileri kazandıkları için aranan çalışanlar haline geldiler ve geleceğe umutla bakabiliyorlar. Bu çalışmayı diğer OSB ve meslek liselerine örnek olarak geliştirmek ve ilimizde sürdürülebilir bir insan kaynağı modeli oluşturmak için çaba harcıyoruz."

Öğrencilerin sanayi bölgesi teknik gezisi, yemek organizasyonu ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER