© Baykuş Haber

İş Sanattan ücretsiz yaz atölyeleri

İş Sanat, yaz tatilindeki öğrencileri İstanbul'daki Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara'daki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde farklı yaş gruplarına yönelik geliştirici atölyelerle ağırlıyor. İstanbul'daki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde, "Afişte Cumhuriyet Var", "Cumhuriyet Postası", "Müze Hatıram", ve "Dünyanın Parası Atölyesi" gibi atölyeler düzenleniyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi'nde, özellikle Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak açılan "Yaşasın Cumhuriyet!" sergisi çerçevesinde özel iki yeni atölye bulunuyor. "Cumhuriyet Postası" adlı atölye, sergi turu ile başlıyor ve öğrencilere döneme ait pulları inceleme fırsatı sunuyor. Öğrenciler, kendi kartpostallarını tasarlamak için keçeli boyalar kullanarak atölyeyi tamamlıyorlar. Diğer atölye olan "Afişte Cumhuriyet Var" ise "İstiyoruz" afişi esinlenerek öğrencilere kendi afişlerini kuru boyalarla tasarlama imkanı sunuyor.

Ankara'da yer alan İktisadi Bağımsızlık Müzesi ise "Yaşasın Cumhuriyet Atölyesi", "Cumhuriyet Postası" ve "Kilden Mühür" atölyeleri ile çocukları ağırlıyor. "Yaşasın Cumhuriyet" atölyesinde öğrenciler, Cumhuriyet kutlamalarını öğreniyor ve kendi kutlama tacını hazırlıyorlar. "Cumhuriyet Postası" atölyesinde, öğrenciler pul örneklerini inceleyip kendi kartpostallarını tasarlıyorlar. "Kilden Mühür" atölyesinde ise İktisat Kongresi'nde kullanılan mühürlerden ilham alarak kendi mühür tasarımlarını hazırlıyorlar.

Müzeler, Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık ve katılmak isteyenler atolye@issanat.com.tr adresinden rezervasyon talebi oluşturabilirler. 17 - 23 Haziran arasında gerçekleşen atölyeler ücretsizdir ve içerikleri, yaş grupları ve kontenjan bilgileri için issanat.com.tr adresinden daha fazla bilgi alınabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER