© Baykuş Haber

İş yeri inşaatı temel kazısında tarihi lahit bulundu

AFYONKARAHİSAR’IN DİNAR İLÇESİNDE YAPILAN İŞ YERİNİN TEMEL KAZISINDA LAHİT BULUNDU. LAHİDİN HANGİ DÖNEME AİT OLDUĞUYLA İLGİLİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HERHANGİ BİR AÇIKLAMA İSE YAPILMADI.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde inşa edilen iş yerinin temel kazısı sırasında bir lahit bulundu. Lahdin tarihi ve hangi döneme ait olduğuyla ilgili olarak henüz Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Dinar ilçesinin merkezinde bulunan Galericiler Sitesi'nin inşası için başlatılan temel kazısı sırasında, işçiler kazıda farklı bir nesneye rastladılar. Bu cismin bir lahit olduğu hızla anlaşıldı ve bu durum üzerine işçiler polisi bilgilendirdi. Polis ekipleri ile Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi görevlileri bölgeye geldi. Yapılan incelemelerin ardından lahit, müze görevlileri tarafından koruma altına alınarak müzeye taşındı.

Ancak lahidin ölçüleri ve tarihi ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilerleyen günlerde konuyla ilgili daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER