© Baykuş Haber

İsale hattı patlamaların nedenleri açıklandı

MUĞLA'NIN BODRUM İLÇESİNDE SÜREKLİ PATLAYAN İSALE HATLARI İLE İLGİLİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN (MSKÜ) DOÇ. DR. CEYHUN ÖZÇELİK, PATLAMANIN HEM BORU TİPİ HEM YATAKLAMA HEM DE BASINÇ YÖNETİMİ NEDENİYLE MEYDANA GELDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sık sık yaşanan isale hatlarındaki patlamalarla ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, patlamaların hem boru tipi seçimi, hem yataklama, hem de basınç yönetimi nedeniyle meydana geldiğini açıkladı.

Özçelik, Bodrum'da yaşanan bu altyapı sorununun uzun bir süredir devam ettiğine ve çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, patlamaların büyük bir kısmının cam elyaf takviyeli borularda meydana geldiğini ve bu boruların yapısının basınca karşı hassas olduğunu belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında bu hatların işletimini devraldığını ve Muğla'da yaşanan altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Ancak, sorumluluk konusunda hukuki bir sürecin de devam ettiğini ifade etti.

Özçelik, Bodrum'un altyapısının iyileştirilmesi gerektiğini ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yaşanan sorunların ekonomik olarak da büyük bir maliyet oluşturduğunu belirtti.

Sonuç olarak, Bodrum'daki isale hatlarındaki patlamaların nedenleri hakkında detaylı açıklamalar yaparak sorumlulukların belirsizliğini ve altyapı sorunlarının ciddiyetini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER