© Baykuş Haber

İSİAK ve İhlas Vakfı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu tarafından yıl sonu programı düzenlendi

İSİAK VE İHLAS VAKFI EMİR SULTAN ERKEK ÖĞRENCİ YURDU TARAFINDAN YIL SONU PROGRAMI DÜZENLENDİ

İstanbul İslami İlimler Akademisi ve İhlas Vakfı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu tarafından yıl sonu programı düzenlendi. Program, Beylikdüzü'nde bulunan İhlas Koleji Lise Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Programa, yurt öğrencilerinin yoğun ilgisi vardı ve katılımcılar arasında Akademi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın ve Yurt Müdürü Ali Kara da bulunuyordu. Program kapsamında öğrenciler Kur'an okudu, ilahi seslendirdi ve tarihi konulu drama skeçleri sergiledi. Ayrıca öğrenciler çeşitli şairlerin şiirlerini okuyarak etkinliğe renk kattılar. Program sonunda, okulu birincilikle tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Yurt Müdürü Ali Kara, program sırasında yaptığı konuşmada, İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik eğitim programının, emekli müftüler ve değerli hocalar tarafından 1990'lı yıllarda başlatıldığını, ancak 28 Şubat sürecinde kesintiye uğradığını belirtti. Daha sonra 2008 yılında İhlas Vakfı Bahçelievler Yurdu'nda "Geleceğin Yıldızları" adıyla yeniden başlatıldığını ve İmam Hatip Liseleri ile Meslek Liseleri mezunu öğrencilere üniversiteye girişlerinde katsayı farkı nedeniyle öğrenci bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Ancak programlarına az sayıda öğrenci ile başladıklarını, zamanla yeni katılımların olduğunu ve Allah'ın kendilerine hizmet için Emir Sultan Yurdu binasını verdiklerini söyledi. Ayrıca İmam Hatip Liseleri mezunu öğrencilerin İstanbul ve Anadolu'daki İlahiyat fakültelerini kazandığını da vurguladı.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Kemal Aydın ise konuşmasında Türk milletinin ehli sünnet ve cemaat itikadını yüzyıllarca yaşattığını, ancak tarihsel olarak İran'daki Safevi yönetiminin Türk milletinin birliğini bozmak amacıyla Hristiyanları aralarına soktuğunu ve bu nedenle ehli sünnetin yayılmasını engellemeye çalıştığını söyledi. Aydın, ümmetin kurtuluşunun ehli sünnetin yayılmasında olduğunu ifade etti.

Programın bir diğer konuşmacısı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Rusya Federasyonu'na bağlı otonom Başkurdistan Cumhuriyeti'nden geldiğini ve İmam-ı Rabbabi Ahmet-i Sirhindi Hazretleri anma merasimine katıldığını belirtti. Türkistan coğrafyasıyla buluşmanın önlenmesi amacıyla Safevilerin Türk milleti arasına bir hançer soktuğunu söyleyen Ayvallı, 28 Mayıs seçim sonuçlarından memnun olduklarını ve bu sonuçların olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER