© Baykuş Haber

İşitme engelli eşi için işaret dili öğrendi

KAHRAMANMARAŞ'TA DUYMAYAN VE KONUŞAMAYAN EŞİNİN TEDAVİ İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Ramazan Akarsu, işitme engelli eşi Ayşegül Akarsu için işaret dilini öğrenerek duygusal bir destek sağlıyor. 4 yıldır evli olan çift, 9 aylık bebekleriyle birlikte yaşamlarını sürdürüyor. Ayşegül Akarsu çocukluğunda geçirdiği bir kaza sonucu işitme ve konuşma yetisini kaybetmiş. Eşi Ramazan Akarsu ise ona destek olabilmek için işaret dili öğrenmeye karar vermiş.

Ramazan Akarsu, eşinin duyabilme umuduyla, onun sesini duymak ve iletişim kurmak istediğini ifade ediyor. Doktorların önerileri doğrultusunda Ayşegül Akarsu'nun işitme cihazı kullanma veya ameliyat olma seçeneklerini değerlendiriyorlar.

Eşinin çocuklarıyla iletişim kurabilmesi ve çevresindeki sesleri merak ettiğini belirten Ramazan Akarsu, her gün ev işlerinde, bebek bakımında ve eşinin ihtiyaçlarını karşılamakta büyük bir özveri gösteriyor. Ancak eşinin duyma ve konuşma yetisini geri kazanmasını bekliyor ve onunla daha yakın bir iletişim kurmanın hayalini kuruyor.

Ramazan Akarsu, işaret dilini öğrenerek iletişimi kolaylaştırmaya çalıştığını ve eşinin de bu süreçte kendisine yardımcı olduğunu ifade ediyor. Eşinin çocuklarıyla daha iyi iletişim kurabilmesini ve duyduğu sesleri duyabilmesini umuyor.

Bu duygusal hikaye, bir eşin sevgi ve dayanışma ile işitme engelli bir partnerine destek olma çabasını anlatıyor. Ramazan Akarsu'nun gösterdiği çaba, aile bağlarının gücünü ve sevginin ne kadar büyük bir motivasyon kaynağı olabileceğini gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER