© Baykuş Haber

İskenderun Acil Durum Hastanesi, açılış için gün sayıyor

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’IN İSKENDERUN İLÇESİNE İNŞA EDİLEN 200 YATAK KAPASİTELİ ACİL DURUM HASTANESİNİN İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILDI.

Depremin etkilediği Hatay'ın İskenderun ilçesine inşa edilen 200 yatak kapasiteli acil durum hastanesinin inşaatı son aşamaya geldi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası büyük yıkım yaşanan Hatay'da, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından inşa edilen İskenderun Acil Durum Hastanesi'nin tamamlanmasına sayılı günler kaldı. Bu hastanede hizmet verecek yaklaşık 850 sağlık personeli, 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odası, MR, tomografi, tam donanımlı laboratuvar, bronkoskopi, 2 endoskopi, 6 fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, 3 onkoloji merkezi ve KVC ünitesi gibi birçok bölüm bulunacak.

Hatay'ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin 2-3 hafta içinde hizmete gireceğini açıklamıştı. İnşaatın hızı, çevre sakinleri tarafından da takdirle karşılanıyor. Bölgede yaşayanlar, hastanenin bu kadar kısa sürede tamamlanmasının sürpriz olduğunu ve çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER