© Baykuş Haber

İskoçyanın eski Başbakanı Nicola Sturgeon gözaltına alındı

İSKOÇYA'NIN ESKİ BAŞBAKANI NİCOLA STURGEON, İSKOÇYA ULUSAL PARTİSİ'NİN (SNP) FİNANSMANI VE MALİ DURUMUYLA İLGİLİ DEVAM EDEN SORUŞTURMA KAPSAMINDA POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI.

İskoçya'nın eski Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya Ulusal Partisi'nin (SNP) finansmanı ve mali durumuyla ilgili süregelen soruşturma çerçevesinde polis tarafından gözaltına alındı. Sturgeon, bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan üçüncü kişi oldu. Polis tarafından yapılan açıklamada, Sturgeon'un gözaltında olduğu doğrulandı ve sorgusunun devam ettiği belirtildi.

Sturgeon'un bir sözcüsü, Sturgeon'un iş birliği yapmaya istekli olduğunu ve bu nedenle İskoçya Polisi ile anlaşarak gözaltına alındığını açıkladı. İskoçya Ulusal Partisi'nin finansmanıyla ilgili devam eden soruşturma, SNP'ye bağışlanan paraların akıbeti üzerine yoğunlaşıyor.

Bu gelişmelerin ardından, Sturgeon'un eşi ve SNP'nin eski lideri Peter Murrell de daha önce gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. SNP Mali İşler Sorumlusu Colin Beattie ise polis tarafından gözaltına alınmış, ancak herhangi bir suçlama olmaksızın serbest bırakılmıştı.

Nicola Sturgeon, İskoçya'nın en uzun süre görev yapan başbakanlarından biri olarak görev yapmış ve ülkenin ilk kadın başbakanı unvanını taşımıştı. 15 Şubat'ta istifasını açıklayan Sturgeon'un yerine Sağlık Bakanı Humza Yousaf seçilmişti. Yousaf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı olarak tarihe geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER