© Baykuş Haber

İslahiyede hasarlı 2 bina çöktü

GAZİANTEP’İN İSLAHİYE İLÇESİNDE AĞIR HASARLI YAN YANA OLAN BİRİ 4 KATLI DİĞERİ 2 KATLI OLAN 2 BİNA ÇÖKTÜ. BİNALARIN YIKILMA ANI İSE BİR VATANDAŞ TARAFINDAN SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, ağır hasarlı durumda olan iki bina yan yana bulunuyordu, biri 4 katlı diğeri ise 2 katlıydı. Ancak bu iki binanın çökme anı, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

İslahiye ilçesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından en fazla etkilenen bölgelerden biriydi. Ulus Caddesi üzerinde bulunan bu iki binanın çökmesi, bölgeyi daha da olumsuz etkiledi. Olay yerine iş makineleri, polis ekipleri ve sağlık personeli sevk edildi. İkinci katında dükkanlar bulunan bu binaların, yaklaşık iki gün önce yetkililer tarafından boşaltıldığı belirtildi.

Vatandaşlar, binaların çökme anının ani ve beklenmedik olduğunu, hatta bazı kişilerin önceden binalardan demir çıkarmaya çalıştıklarını iddia etti. Güvenlik amacıyla, çevresindeki hasarlı binaların etrafına polis şeridi çekildi. Olayın nedeni ve çökme anının kaydedildiği video, bölgedeki yetkililer tarafından incelenmeye başlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER