© Baykuş Haber

İşletme öğrencileri, Hem çalıştı hem proje üretti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi öğrencileri, "Uygulamalı İdari Bilimler Becerilerini Geliştirme" dersi kapsamında farklı kurumlarda gerçekleştirdikleri projeleri tanıttılar. Bu süreçte, 3 öğrenci, projeleri için aldıkları iş teklifleri ile mezun olmadan iş hayatına atıldılar.

İEÜ İşletme Fakültesi öğrencileri, 8 farklı kurumda 12 hafta boyunca çalışarak şirketlerin verimliliğini artırıcı projeler geliştirdi. İş birliği içinde çalıştıkları firmalardaki operasyonel süreçlerle ilgili deneyim kazanan öğrenciler, projelerini sunmak için kampüslerinde bir program düzenledi. Bu program sonucunda, 3 öğrenci projeleri için aldıkları iş teklifleri ile kariyerlerine hızlı bir başlangıç yapma fırsatını yakaladılar.

Öğrencilerin geliştirdiği projeler arasında şirketlerin bütçe projeksiyonları, finansal teknolojilerin mali işler departmanına entegrasyonu, nakit ve nakit benzerlerinin denetim yöntemleri, satın alma platformlarındaki tedarikçi seçim süreçleri gibi konular bulunuyordu. Bu deneyim, öğrencilere teorik bilgilerini uygulamada gösterme ve iş dünyasında tecrübe kazanma fırsatı sundu.

İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı, iş birliği sayesinde öğrencilerin nitelikli iş gücü olma yolunda eğitildiğini ve mezunlarının iş bulma oranının yüksek olduğunu vurguladı. Özellikle öğrencilerin mezun olmadan iş dünyası ile buluşmasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

Dersin koordinatörü Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı Hüseyinoğlu ise öğrencilerin firmalardaki başarılı performanslarının iş dünyasının dikkatini çektiğini söyledi. Öğrencilerin staj yapmadan projelerini gerçekleştirerek bir tür görev üstlendiklerini ve bu süreçte 3 öğrencinin iş teklifi aldığını ifade etti. Hüseyinoğlu, projeleri için emek veren tüm öğrencileri kutladı ve başarılarının devamını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER