© Baykuş Haber

İspanyada ölü balinanın bağırsağından 500 bin euroluk akamber çıktı

KANARYA ADALARI’NDA BULUNAN ÖLÜ İSPERMEÇET BALİNASININ BAĞIRSAĞINDA “YÜZEN ALTIN” OLARAK BİLİNEN 500 BİN EURO DEĞERİNDE AKAMBER BULUNDU.

Kanarya Adaları'nda keşfedilen ölü ispermeçet balinasının bağırsağında, yaklaşık 500 bin euro değerinde akamber bulundu. İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'ndaki bir kumsalda ölü bulunan dev ispermeçet balinasının ölüm nedenini araştıran Las Palmas Üniversitesi Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Başkanı Antonio Fernandez Rodriguez ve ekibi, balinanın bağırsağında sert bir madde tespit etti. Bu madde, genellikle "yüzen altın" olarak bilinen akamberdi.

Akamberin 500 bin euro (14 milyon TL) değerinde olduğu tahmin ediliyor. Rodriguez, "Çıkardığım yaklaşık 50-60 santimetre çapında, 9,5 kilogram ağırlığında bir taştı. Sahile döndüğümde herkes izliyordu ama elimdekinin akamber olduğunu bilmiyorlardı" dedi. Bu akamberin satışından elde edilen gelirin, 2021'de Kanarya Adaları'nda meydana gelen yanardağ patlamasından etkilenen insanlara yardım için kullanılacağı belirtiliyor.

Akamber, parfümcülerin "kutsal kase" olarak adlandırdığı bir madde olarak kabul ediliyor ve bazen "balina kusmuğu" olarak da anılıyor. İspermeçet balinalarının bağırsaklarındaki katı maddelerin dışarı atılmasıyla oluşan akamber, büyüdükçe balinanın ölümüne yol açabilen bir durum oluşturabiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER