© Baykuş Haber

Ispartada Gül Festivali renkli görüntülerle başladı

ISPARTA’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI GÜL FESTİVALİ ÇELENK SUNUMU VE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Isparta'da gerçekleştirilen "Uluslararası Gül Festivali," çelenk sunumu ve kortej yürüyüşü ile coşkuyla başladı. Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi tarafından 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen bu özel etkinlik, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Isparta Valisi Aydın Baruş ve Isparta Belediye Başkanvekili Uğur Büyükçulcu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar ve ardından saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudular, bu anlamlı programı tamamladılar.

Festival, 3 gün boyunca sürecek ve çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Kortej yürüyüşü ise Isparta Belediyesi binasının önünden başlayarak Valilik önüne kadar devam etti. Kortejde Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanvekili Uğur Büyükçulcu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernekler, kulüpler, yerli ve yabancı folklor ekipleri, okullar ve vatandaşlar yer aldı. Kortejde, milli otomobil gururu TOGG da yerini aldı. Ayrıca, mehteran ekibi, okullar, engelli bireyler, sivil toplum kuruluşları, Isparta Belediyesi ekipleri, Ankara Mamak Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ankara Hoyem Derneği, Moldova, Ukrayna, Romanya, Makedonya, İran, Gürcistan, uluslararası öğrenci toplulukları temsilcileri, off-road, bisiklet ve motosiklet grupları ile klasik Mercedes grubu gibi pek çok farklı ekip yer aldı.

Kortejin geçişi sırasında, izlemeye gelen vatandaşlara gül yaprakları ve gül suları serpilerek festivale özel bir coşku katıldı. Bu akşam, Mustafa Ceceli'nin vereceği halk konseri ile festivalin devam edeceği belirtildi. Bu özel etkinlik, gülün ve Isparta'nın güzelliklerinin kutlandığı renkli ve coşkulu bir festivale dönüşmüş durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER