© Baykuş Haber

İsrail askerleri 2 gün sonra Ceninden çekildi

İSRAİL GÜÇLERİNİN BATI ŞERİA'NIN CENİN KENTİNDEN TAMAMEN ÇEKİLDİ.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Cenin kentinden tamamen çekildi ve çekilme sırasında vurulan bir İsrail askeri yaşamını yitirdi.

İsrail güçleri, 3 Temmuz'da işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde başlattığı kuşatmayı sonlandırdı. İsrail'in kenti zırhlı araçlarla 2 gün boyunca süren büyük çaplı askeri operasyonunun sona erdiği, askerlerin bölgeden tamamen çekildiği belirtildi. Ancak çekilme sırasında vurulan 23 yaşındaki bir İsrail askerinin hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Şehir, İsrail'in iki günlük kuşatmasının ardından yıkımın izlerini taşıyor. Kentin büyük bir bölümü enkazla kaplı, park halindeki araçlar zarar gördü ve altyapısı büyük ölçüde kullanılamaz hale geldi. Bu saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cenazeleri de bu sabah saatlerinde defnedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise operasyonun tek seferlik olmadığını ve daha fazla benzer baskınların gelebileceğini belirtti. İsrail, operasyonunun İslami Cihat ve Hamas dahil Filistinli grupları hedef aldığını savunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER