© Baykuş Haber

İsrail Konsolosluğu önünde araç yakan ünlü çifte 8 ay hapis cezası

BEŞİKTAŞ'TA 2021 YILINDA İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN BİR CİPİ YAKAN MÜZİSYEN DORA VE TURAN ALTUNBAŞAK ÇİFTİNİN YARGILANDIĞI DAVA, İLK CELSEDE KARARA BAĞLANDI. MAHKEME, ÇİFTİ 8 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRDI.

Beşiktaş'ta 2021 yılında İsrail Konsolosluğu önünde Filistin'e destek amacıyla bir aracı yakan müzisyen Dora ve Turan Altunbaşak çifti, ilk duruşmada mahkeme tarafından 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 12 Mayıs 2021 tarihinde İsrail Konsolosluğu önünde gerçekleşmişti. Müzisyen Dora ve Turan Altunbaşak çifti, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünü protesto etmek amacıyla bir aracı benzin dökerek yakmış ve bu eylemi sırasında canlı yayın yapmışlardı.

İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda mahkeme, çifti "araba yakarak yangına sebep olma" suçundan 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak çiftin sabıkasız olmaları nedeniyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve 5 yıl denetim süresine tabi tuttu.

Dora Altunbaşak, olayın nedenini şu şekilde açıkladı: "İki sene önce Ramazan Bayramı'nın son gününde, iftar saatlerinde eşimle beraber bir protesto eylemi yapmaya karar verdik, bu da İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu zulüm ile ilgiliydi. Arabamızı yakmaya karar verdik ve İsrail Konsolosluğu'nun önünde hiç kimsenin olmadığı bir saatte arabamıza benzin döküp yaktık."

İddianameye göre, çiftin annesine ait olan aracı yakarken eylemi telefonla video kaydına alarak İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmü protesto ettiklerini söylemişlerdi. İddianame, çift hakkında "mala zarar verme" ve "kasten yangın çıkarma" suçlarından dava açmıştı. Altunbaşak çifti, bu suçlamaları kabul etmişti. Sanıkların annelerinin olay tarihinde ifadesinin alınmadığı ve daha sonra vefat ettiği belirtilmişti. Savcı, şüphelilerin cezalandırılmasını talep etmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER