© Baykuş Haber

İsrailde Yüksek Mahkeme önünde yargı reformu protestosu

İSRAİL’DE BİNLERCE KİŞİ, TARTIŞMALI YARGI REFORMUNU KUDÜS’TE BULUNAN YÜKSEK MAHKEME’NİN ÖNÜNDE TOPLANARAK PROTESTO ETTİ. GÖSTERİCİLER, YARGI REFORMUNUN BAŞ MİMARLARINDAN ADALET BAKANI YARİV LEVİN'İN ARACININ ÖNÜNÜ KESTİ.

İsrail'de tartışmalı yargı reformuna karşı düzenlenen protestolar devam ediyor. Binlerce kişi, reforma karşı çıkarak Kudüs'teki Yüksek Mahkeme binası önünde toplandı. Göstericiler İsrail bayrakları taşıdı ve "Demokrasi", "Özgürlük" ve "Ellerinizi yüksek mahkemeden çekin" gibi sloganlar attılar. Ayrıca "Mahkeme her şeyin üstündedir" yazılı pankartlar açtılar.

Erken saatlerde Adalet Bakanı Yariv Levin'in aracının önünü kesen göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı ve 6 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Levin ise polis müdahalesinin ardından evinden ayrıldı.

Yarın ise 15 yargıcın oluşturduğu Yüksek Mahkeme heyeti, tartışmalı yargı reformunun ilk kısmını oluşturan yasa tasarısına yönelik itirazları dinlemek üzere toplanacak.

Tartışmalı yargı reformu, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlayan bir yasa tasarısını içeriyor ve Temmuz ayında meclis tarafından kabul edilmişti. Reformın kabul edilmesiyle Yüksek Mahkeme'nin hükümet kararlarını engelleme yetkisi sınırlanmış oldu. Reforma karşı çıkanlar, bu değişikliğin mahkemenin bağımsızlığını zedeleme, yolsuzluğa kapı aralama ve demokrasiyi zayıflatma riski taşıdığını savunuyor. Reformun destekçileri ise yargının yetkilerini sınırlamanın gerekliliğini vurguluyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER