© Baykuş Haber

İSTANBUL- ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU İSTANBUL’DA SAHNE ALDI

Antakya Medeniyetler Korosu, Türkiye'yi sarsan depremlerde hayatını kaybeden 7 kişinin ardından İstanbul'da "Dayanışmanın Müziği" projesi kapsamında unutulmaz bir konser verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay depremi sonrası yardım ve destek çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla başlattığı bu özel projede, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahneye çıktılar.

Konsere destek vermek isteyen birçok ünlü isim de etkinlikte yer aldı.

Antakya Medeniyetler Korosu Orkestra Şefi Yılmaz Özfırat, depremzedelere yardım eli uzatmanın önemini vurgularken, şunları söyledi: "Antakya Medeniyetler Kuruluşu olarak 2007 yılından beri faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar dünyanın farklı bölgelerinde 2 binden fazla konser verdik. Toplamda 200 kişiydik, ancak ne yazık ki 6 Şubat'tan sonra 193 kişiye düştük. Deprem bizi zorladı, ama şükürler olsun ki pes etmedik. Tekrar hayata dönmek için mücadelemize devam ediyoruz. Bu akşam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Genel Müdürlüğü ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. Her türden insan, inanç ve kültürden gelenler, aslında hepimiz aynı Allah'ın kullarıyız. Farklılıklarımız sadece yüzeydedir."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Volkan Aslan da şunları paylaştı: "Bu gece, depremin yaşattığı acıların müziğini bir arada hissettik. Bu büyük acılarla başa çıkabilmenin tek yolu dayanışmadır, bu nedenle hep dayanışma içinde olmaya çalıştık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren Hatay'daydık. Yardım toplama, sahada çalışma gibi farklı türlerde dayanışma gösterdik. Bu konser ise dayanışmanın sanatsal bir yansımasıydı."

Görüntü Dökümü:
- Seyircilerin görüntüleri
- İBB Kültür Dairesi ekibi görüntüleri
- "Dayanışmanın Müziği" projesinin görüntüleri
- Antakya Medeniyetler Korosu'nun müzik gösterisi
- İBB Kültür Dairesi Başkanı Volkan Aslan'ın röportajı
- Antakya Medeniyetler Korosu Orkestra Şefi Yılmaz Özfırat'ın röportajı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER