© Baykuş Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşla polisi karşı karşıya getirdi

BEŞİKTAŞ’TA BULUNAN RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN BAŞLATILAN PROJEDE KİPTAŞ İLE ANLAŞMAYA VARAMAYAN VATANDAŞLARIN EVİNE KAROT ÖRNEĞİ ALINMASI İÇİN YETKİLİLER GÖNDERİLİNCE DİRENEN VATANDAŞLARLA GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI. VATANDAŞLAR KISA SÜRE SONRA SAKİNLEŞİRKEN, YETKİLİLER İSE KAROT ÖRNEĞİ ALARAK ORADAN AYRILDI. KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI OLMADIKLARINI SÖYLEYEN MAHALLELİ İSE HAKLARININ VERİLMESİNİ İSTEDİ.

Beşiktaş'taki riskli yapıların dönüşümü projesi kapsamında KİPTAŞ ile anlaşmaya varamayan bazı vatandaşlar, evlerinin karot örneği alınması için yetkililerin gelmesini reddedince güvenlik güçleriyle arbede yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketleri tarafından başlatılan riskli yapı dönüşüm projesi kapsamında Beşiktaş'taki Karanfilköy Mahallesi'nde yıkımlar gerçekleştiriliyor. Ancak, KİPTAŞ ve bazı özel şirketlerle anlaşma sağlayamayan vatandaşlar, haklarının gasp edildiğini iddia ederek evlerinin yıkılmasını engellemek için mücadele ediyor.

Bu çerçevede, evlerinin deprem risk analizi için karot örneği alınması talebine karşı çıkan vatandaşlar, yetkililere izin vermemek için direndi. Polis ve çevik kuvvet ekipleri, direnen vatandaşlarla karşı karşıya geldi. Ancak gerginlik kısa süre sonra sona erdi ve yetkililer, evlerden karot örneği alarak bölgeden ayrıldılar.

Mahalle sakini Mehmet Ali Koçer, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile yaptıkları görüşmeye dair şunları söyledi: "Seçimlerden önce KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, vatandaşlarla anlaşma sağlayacaklarını belirtti. Ancak seçimlerin ardından yıkım ekipleri geldi. Biz burada direniyoruz çünkü haklarımızı almak istiyoruz. Kentsel dönüşüme karşı değiliz, sadece haklarımızı istiyoruz."

Koçer, karot örneği alınmasının ardından evlerinin çürük çıkacağına ve 3 ay içinde yıkılacağına inandıklarını ifade etti. Mahalle sakinleri, kanuni haklarının ellerinden alınmak istendiğini söylüyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER