İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin AQAS akreditasyonları yenilendi
EğitimİSTANBUL, (DHA)- İstanbul Gelişim Üniversitesi, akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi kapsamında Uluslararası Bağımsız Akreditasyon Kuruluşu, Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi AQAS yetkileri ile toplantı gerçekleştirerek, akreditasyonlarını yenilediğini duyurdu. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin (İGÜ) toplam 65 programı AQAS, ABET ve AHPGS gibi Alman, İngiliz ve ABD’li uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmeye uygun bulunurken; İGÜ’de akredite edilen bölümlerden mezun olan öğrencilerin uluslararası geçerli diplomaya sahip olduğu belirtildi. Dünya genelinde 5 binden fazla programın değerlendirmesini yapmış bir kuruluş olan; Almanya’da 2002’de kurulan, Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi AQAS yetkilileri akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi. 46 bölümü AQAS tarafından akredite edilen İGÜ’de düzenlenen toplantı öncesinde AQAS yetkilileri ile Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan görüşme gerçekleştirdi. Akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgeleyen AQAS’ın yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantılarda; akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi amaçlandı. Akreditasyon sürecinin ana hatları ve kriterlerinin genel anlamda değerlendirildiği toplantılarda; kriterlerin üniversitede ne ölçüde uygulandığı ve akreditasyon sonrası gelişmeler konusunda görüşmelerde bulunuldu. “İŞE ALIMLARDA VE YURT DIŞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KABULDE AVANTAJA SAHİP OLMALARINA OLANAK TANIYOR” ‘Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı benimsediklerini ve bu doğrultuda stratejiler geliştirdiklerini belirten İGÜ Kalite, Akreditasyon ve Uluslararasılaşma’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan, “2018 yılından günümüze kadar almış olduğumuz tüm akreditasyonlarla lider kalmayı başarmış durumdayız. AQAS akreditasyonuna sahip olan bölümlerimiz; uluslararası tanınırlığı, eğitim kalitesi ile öğrencilerine ve mezunlarına küresel ölçekte sağladığı önemli bir referansın yanı sıra işe alımlarda ve yurt dışı yüksek lisans programlarına kabulde avantaja sahip olmalarına olanak tanıyor. AQAS yetkilileri ile olan toplantılarımız sonucunda akreditasyonlarını yeniledik ve yeni akredite edilecek 20 bölümümüz için görüşme sağladık. Üniversitemize katma değer sağlayan sürdürülebilirlik çalışmalarımız ve akademik performanslarımız doğrultusunda planlamalar yaparak; bilimsel, teknolojik, sosyal, sanatsal inovasyon faaliyetlerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımızla öne çıkıyoruz. Bu başarılarımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
İSTANBUL, (DHA)- İstanbul Gelişim Üniversitesi, akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi kapsamında Uluslararası Bağımsız Akreditasyon Kuruluşu, Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi AQAS yetkileri ile toplantı gerçekleştirerek, akreditasyonlarını yenilediğini duyurdu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin (İGÜ) toplam 65 programı AQAS, ABET ve AHPGS gibi Alman, İngiliz ve ABD’li uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmeye uygun bulunurken; İGÜ’de akredite edilen bölümlerden mezun olan öğrencilerin uluslararası geçerli diplomaya sahip olduğu belirtildi. Dünya genelinde 5 binden fazla programın değerlendirmesini yapmış bir kuruluş olan; Almanya’da 2002’de kurulan, Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi AQAS yetkilileri akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi. 46 bölümü AQAS tarafından akredite edilen İGÜ’de düzenlenen toplantı öncesinde AQAS yetkilileri ile Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan görüşme gerçekleştirdi.
Akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgeleyen AQAS’ın yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantılarda; akademik programların uluslararası akreditasyon süreçlerinin görüşülmesi ve yenilenmesi amaçlandı. Akreditasyon sürecinin ana hatları ve kriterlerinin genel anlamda değerlendirildiği toplantılarda; kriterlerin üniversitede ne ölçüde uygulandığı ve akreditasyon sonrası gelişmeler konusunda görüşmelerde bulunuldu.
“İŞE ALIMLARDA VE YURT DIŞI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA KABULDE AVANTAJA SAHİP OLMALARINA OLANAK TANIYOR”
‘Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı benimsediklerini ve bu doğrultuda stratejiler geliştirdiklerini belirten İGÜ Kalite, Akreditasyon ve Uluslararasılaşma’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan, “2018 yılından günümüze kadar almış olduğumuz tüm akreditasyonlarla lider kalmayı başarmış durumdayız. AQAS akreditasyonuna sahip olan bölümlerimiz; uluslararası tanınırlığı, eğitim kalitesi ile öğrencilerine ve mezunlarına küresel ölçekte sağladığı önemli bir referansın yanı sıra işe alımlarda ve yurt dışı yüksek lisans programlarına kabulde avantaja sahip olmalarına olanak tanıyor. AQAS yetkilileri ile olan toplantılarımız sonucunda akreditasyonlarını yeniledik ve yeni akredite edilecek 20 bölümümüz için görüşme sağladık. Üniversitemize katma değer sağlayan sürdürülebilirlik çalışmalarımız ve akademik performanslarımız doğrultusunda planlamalar yaparak; bilimsel, teknolojik, sosyal, sanatsal inovasyon faaliyetlerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımızla öne çıkıyoruz. Bu başarılarımızda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
İlginizi Çekebilir