© Baykuş Haber

İstanbul Havalimanı’nda bayram tatili yoğunluğu

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)  KURBAN Bayramına sayılı günler kala 9 günlük tatili İstanbul dışında değerlendirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’nda yoğunluk oluşturdu.

İstanbul Havalimanı'nda 9 günlük bayram tatili için seyahat edecek vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren yoğunluğa neden oldu. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, yolcuların mağduriyet yaşamaması için giriş ve terminalde önlemler aldı. Bugün İstanbul Havalimanı'ndan bin 552 sefer düzenleneceği ve 246 bin 994 yolcunun seyahat edeceği bilgisine ulaşıldı. Yarın, bayram tatilinin ilk günü olarak bin 510 uçuş planlanırken, 251 bin 737 yolcu havalimanını kullanacak. Pazar günü ise 254 bin 559 yolcunun havalimanını kullanması ve bin 583 uçuşun gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İstanbul Havalimanı'na ailesini uğurlamaya gelen Fesih Altan, Tekirdağ'dan Hakkari'ye giden ailesini uğurlarken, "Çerkezköy'de ikamet ediyoruz. Biletleri bir ay öncesinden kestik. Kalabalık olacağını biliyorduk, bu yüzden önceden tedbirlerimizi aldık" dedi. Ailesiyle birlikte Erzurum'a tatil yapmaya giden Necip Aras ise, "Okullar tatil olduğu için çocuklarımızın tatilini memleketimizde geçirmesi için biletleri aldık. Tatilimizi memleketimizde yapmayı tercih ettik" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER