© Baykuş Haber

İstanbul Havalimanında Egenin yöresel tatları sergileniyor

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA, "TADINDA ANADOLU EGE HAFTASI" ETKİNLİĞİNDE EGE YEMEKLERİ YERLİ VE YABANCI YOLCULARIN BEĞENİSİNE SUNULDU. EGE MUTFAĞINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIYLA BİLİNEN ŞEF DİLEK YETKİNER’İN YÖRESEL ÜRÜNLERLE HAZIRLADIĞI FARKLI LEZZETLER YOLCULARIN BEĞENİSİNE SUNULUYOR.

İstanbul Havalimanı'nda, "Tadında Anadolu Ege Haftası" etkinliği, Ege mutfağının enfes yemeklerini hem yerli hem de yabancı yolcuların deneyimlemesi için gerçekleştirildi. Bu özel etkinlikte, Ege mutfağının ustalarından Şef Dilek Yetkiner, yöresel malzemeleri kullanarak muhteşem tatlar hazırladı.

İstanbul Havalimanı'nın dış hatlar terminalinde düzenlenen etkinliğe, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, BTA Türkiye Direktörü Kerem Arman, BTA İstanbul Havalimanı İşletme Müdürü Kazım Çil ve Ege mutfağına yaptığı katkılarla ünlenen şef Dilek Yetkiner gibi önemli isimler katıldı. Kerem Arman, açılış konuşmasında, Anadolu lezzetlerini dünya çapında tanıtmaya verdikleri önemi vurgulayarak, "Anadolu’nun gizli hazine sandıklarını, nadir bulunan ürünlerini ve enfes tatlarını sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu hafta boyunca İstanbul Havalimanı'nda, gelecek haftalarda ise İzmir ve Ankara havalimanlarında Ege lezzetlerini misafirlerimize sunmayı planlıyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Haktankaçmaz, etkinliğin ülke tanıtımına önemli bir katkı sunduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Şef Dilek Yetkiner ise bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte Ege mutfağına ait yemeklerin büyük bir ilgi gördüğünü ifade etti. "Ege mutfağının tüm yöresel tariflerini bu hafta boyunca sergiliyoruz" diyen Yetkiner, ayrıca bölgenin coğrafi işaretli ürünlerinden olan sakız enginarıyla özel tarifler hazırladıklarını ve yolcuların bu lezzetleri tatma fırsatı bulduğunu belirtti.

Şef Dilek Yetkiner tarafından Ege yöresinin taze meyve ve sebzeleriyle hazırlanan özel menü, 9 Haziran tarihine kadar İstanbul Havalimanı'nda seyahat eden yolcuların beğenisine sunulacak. Bu etkinlik, Ege mutfağına olan ilgiyi artırmanın yanı sıra, yerel lezzetlerin tanıtılmasına da büyük bir katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER