© Baykuş Haber

İstanbul Havalimanında Kurban Bayramı yoğunluğu

KURBAN BAYRAMINA SAYILI GÜNLER KALA 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNİ MEMLEKETLERİNDE VEYA TATİL BÖLGELERİNDE GEÇİRMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR İSTANBUL HAVALİMANI'NA AKIN ETTİ. İSTANBUL HAVALİMANI’NDAN BUGÜN İÇİN BİN 552 SEFER DÜZENLENİRKEN 246 BİN 994 YOLCU SEYAHAT ETMESİ PLANLANDI.

Kurban Bayramı yaklaşırken, memleketlerinde veya tatil bölgelerinde bayram tatili geçirmek isteyen vatandaşlar, İstanbul Havalimanı'na akın etti. Bugün için İstanbul Havalimanı'ndan bin 552 sefer düzenlenirken, 246 bin 994 yolcunun seyahat etmesi planlandı.

Bayram tatilini farklı şehirlerde geçirecek olan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'na yoğun bir şekilde akın etti. Bu yoğunluk nedeniyle yolcuların mağdur olmaması için İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri, havalimanı girişinde ve terminalde yolcuları yönlendirdi. Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra terminalde bilet ve valiz işlemleri için sıraya giren yolcular, özellikle iç hatlar kontuarlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Bayram tatili için ailesini İstanbul Havalimanı'na uğurlamaya gelen Fesih Altan, "Çerkezköy’de ikamet ediyoruz. Bilet konusunda bir ay öncesinden biletlerimizi kestik. Böyle kalabalık olacağını biliyorduk, bu yüzden önceden tedbirimizi aldık" dedi. Tatil için ailesiyle birlikte Erzurum'a giden Necip Aras ise, "Okullar tatil oldu. Çocukların tatilini memleketimizde geçirmesi için biletleri aldık. Tatilimizi memleketimizde yapalım dedik" şeklinde konuştu.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, bayram öncesinde yoğunluğun verilerini paylaştı. Verilere göre, 23 Haziran Cuma günü İGA İstanbul Havalimanı'ndan bin 552 sefer düzenlenecek ve 246 bin 994 yolcu seyahat etmesi planlanıyor. 24 Haziran Cumartesi günü ise bin 510 uçuş bulunacak ve bu uçuşlarda İstanbul Havalimanı 251 bin 737 yolcuya ev sahipliği yapacak. 25 Haziran Pazar günü bin 583 uçuşun gerçekleşmesi bekleniyor ve 254 bin 559 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

Pegasus Hava Yolları da Kurban Bayramı tatili için yurt içinde 63, yurt dışında ise 23 ek sefer düzenleyeceğini açıkladı. Yurt içinde Adana, Antalya, İzmir, Kayseri, Dalaman, Bodrum, Ankara, Alanya, Amasya, Trabzon ve İstanbul'a 63 ek sefer planlandı. Yurt dışına ise İstanbul'dan Danimarka, Makedonya, Bosna Hersek, Almanya, Hollanda, Norveç, Finlandiya, İsveç, İtalya, Avusturya, İsviçre ve İngiltere'ye 23 ek sefer gerçekleştirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER