© Baykuş Haber

İstanbul Havalimanında yasadışı eylemlere karşı tatbikat yapıldı

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YASADIŞI EYLEMLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMAK AMACIYLA TATBİKAT YAPILDI

İstanbul Havalimanı'nda, yolculara, yolcu dışındaki kişilere, uçaklara, tesislere ve donanımlara yönelik olası saldırı ve sabotajları engellemek ve potansiyel yasadışı eylemlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat, 12 Eylül tarihinde saat 10.00'da İstanbul Havalimanı Mülkiye Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tatbikata İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Terör, Bomba ve İstanbul Havalimanı Şube Müdürlükleri dahil olmak üzere toplamda 353 personel ve 53 araç katıldı. Bu personeller İGA, THY, Medicana ve diğer birimlerden oluşuyordu.

Senaryoya göre, Ankara'dan İzmir'e gitmekte olan bir uçak, hava korsanları tarafından yolcular rehin alınarak kaçırıldı. Uçak iniş yaptıktan sonra korsanlarla yapılan müzakereler sonuçsuz kaldı ve korsanlar yolculara zarar vereceklerini tehdit etti. Bu tehdit sonrasında, emniyet güçleri tarafından rehine yolcuların kurtarılmasını amaçlayan bir operasyon başlatıldı. Operasyon sonucunda rehine yolcular zarar görmeden kurtarılırken, hava korsanları sağ olarak yakalandılar. Tatbikat, olası bir acil durumda hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale edebilme yeteneklerini test etmek için gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER