© Baykuş Haber

İstanbul merkezli 4 ilde operasyon: Piyasa değeri 23 milyon lira olan kaçak tütün ürünü ele geçirildi

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyon, kaçak tütün ürünlerine yönelik önemli bir başarıya imza attı. Operasyon sonucunda piyasa değeri yaklaşık 23 milyon lira olan kaçak tütün ürünleri ele geçirilirken, bu operasyon kapsamında 16 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak sigara ve tütün ticareti yapan şüphelilere yönelik uzun süren teknik ve fiziki takipler sonucunda operasyonu gerçekleştirdi. Bu operasyon, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yapıldı ve 6 ay süren titiz çalışmaların ardından gerçekleştirildi.

Operasyon sırasında, kaçak tütün ürünlerini organize bir şekilde tır ve kamyonlarla İstanbul'a getirdikleri tespit edilen şüphelilerin, bu tütünü çeşitli ilçelerde üçüncü şahısların adına kiraladıkları ev, iş yeri ve depolara getirdikleri belirlendi. Bu kiralık adreslerin kaçak sigara imalathanesine dönüştürüldüğü tespit edildi.

Operasyon sonucunda piyasa değeri yaklaşık 23 milyon lira olan 48 milyon 442 bin adet boş makaron, 10 milyon 92 bin 560 adet dolu makaron, 2 bin 634 adet kaçak sigara, 320 kilogram nargile tütünü, 345 adet puro, 19 adet elektronik nargile makinesi, 3 bin 986 kilogram kıyılmış tütün, 37 bin 180 adet sökülmüş bandrol, 63 bin adet boş sigara paketi, 102 bin adet yaprak sigara kağıdı, 50 bin adet sigara filtresi, 8 adet sigara dolum makinesi ve 8 adet kompresör de dahil olmak üzere birçok kaçak tütün ürünü ele geçirildi.

Operasyon çerçevesinde, kaçak sigara ve tütün ticareti yaptığı belirlenen 16 kişi gözaltına alındı ve adli işlemler başlatıldı. Bu operasyon, kaçak tütün ticaretine karşı önemli bir mücadele adımı olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER