© Baykuş Haber

İstanbul merkezli 5 ilde suç örgütüne yönelik operasyon: 16 gözaltı

Beyoğlu'ndaki bir alışveriş merkezinde bulunan eğlence mekanı işletmecisi liderliğindeki suç ağı, İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonla çökertildi. 16 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili şok edici dayak görüntüleri ortaya çıktı.

İddiaya göre, Beyoğlu'nda bulunan bir alışveriş merkezindeki eğlence mekanını işleten Ö.O. tarafından yönetilen suç ağı, "yağma", "kasten yaralama", "tehdit" ve "silah teşhir etme" gibi bir dizi suça karıştı. İddialara göre, aynı mekanda kurbanlarına saatlerce şiddet uygulandı ve silah teşhiri yapıldı. Olayın 2022 yılı Aralık ayında meydana geldiği ileri sürüldü. H.İ.K. adındaki bir kişi, gece eğlenmek için söz konusu mekana gitti ve burada mekan çalışanlarıyla "omuz atma" nedeniyle tartıştı. Sözlü tartışma hızla büyüyerek, mekanın güvenlik görevlileri tarafından müşteri gibi içeri alındı ve asansöre götürüldü. Oradan bir odaya götürülen H.İ.K., iddiaya göre görevliler tarafından zorla tutularak saatlerce darp edildi.

Görüntülerde, şüphelilerin H.İ.K.'yı kolundan tutarak önce dışarı çıkardıkları, ardından asansöre bindirerek bir odaya götürdükleri görülüyor. Başka bir görüntüde ise işletme sahiplerinin bir kişiye silah çektiği görülüyor.

Polis, mekanda farklı suçların yaşandığı bilgisine ulaşarak araştırmalarını derinleştirdi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "Suç örgütü kurma", "Suç örgütü üyesi olma", "Yağma", "Kasten yaralama", "Tehdit" ve "Silah teşhir etme" suçlarından işlem yapılacağı bildirildi. Bu olaylarla ilgili bazı güvenlik kamerası görüntülerinin de ortaya çıktığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER