© Baykuş Haber

İstanbulda Jandarmadan tarihi sahte dolar operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, sahte dolar basma hazırlığı içinde olan 6 kişi suçüstü yakalandı. Şüpheliler arasında yabancı uyruklu kişiler de bulunuyordu. Operasyon sırasında şüphelilerin depo olarak kullandığı adreste yapılan aramalarda, tam 10 milyon adet 100 dolarlık banknotların toplam değeri 1 milyar dolar olan sahte para ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Afrika ülkelerine sahte dolar sürme hazırlığında olan bir suç şebekesini takibe almıştı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takipler sonucunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlendi. Şebekenin Kağıthane ilçesinde bulunan bir depoyu kullandığı ve bu depoya farklı zamanlarda girip çıktığı tespit edildi. Depo içerisinde uzun süre kaldıkları ve büyük miktarlarda kargo kolisi ve kasaların taşındığı gözlemlendi.

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, İsveç vatandaşı D.B.S.B, N.J.W ve N.O.F. ile İngiltere vatandaşı J.W, Gana vatandaşı A.K.K. ve Türk vatandaşı A.Ö. olmak üzere toplam 6 şüpheli suçüstü yakalandı. Depoda yapılan aramalarda, Afrika ülkelerine gönderilmek üzere kargo kasalarının içinde bulunan toplam 1 milyar dolar değerinde 10 milyon adet 100 dolarlık sahte banknot ele geçirildi.

Şüphelilerin İstanbul Şişli ilçesinde kiraladıkları lüks villalarda da arama yapıldı ve burada da bir miktar para ve ziynet eşyasına el konuldu. Şüphelilerin ülke konsoloslukları bilgilendirildi ve haklarında adli tahkikatın devam ettiği öğrenildi. Bu operasyon, Türkiye tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki sahte para yakalama operasyonu olarak kayıtlara geçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER