© Baykuş Haber

İstanbulda, kaçak sığınmacıların yaşadığı evlere baskın: 96 göçmen yakalandı

İSTANBUL’DA, ULUSLARARASI GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, ÇOĞUNLUĞUNU ASYA VE ORTADOĞU KÖKENLİLERİN OLUŞTURDUĞU TOPLAM 96 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI.

İstanbul'da, uluslararası göçmen kaçakçılığına karşı düzenlenen operasyonlarda toplam 96 düzensiz göçmen yakalandı. Asya ve Ortadoğu kökenlilerin ağırlıkta olduğu bu göçmenler, göçmen kaçakçılığına karşı mücadele kapsamında yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadele amacıyla çalışmalarını sürdürüyorlar.

Ülkeye yasadışı yollarla gelen ve daha sonra Avrupa ülkelerine geçmeyi amaçlayan düzensiz göçmenlere yönelik yapılan soruşturma sonucunda, İstanbul genelinde "Kaçak Göçmen Evi" olarak kullanılan adreslere dün akşam saatlerinde operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda 39 kaçak göçmen yakalandı ve muhafaza altına alındı. Ayrıca kaçak göçmenleri evlerinde barındırdıkları tespit edilen M.U.G. (35) ve M.Ş. (47) adlı iki şüpheli gözaltına alındı.

Önceki gün Bağcılar ilçesinde de yapılan denetimlerde, ülkeye yasadışı yollarla giriş yapmış, vize ihlali bulunan ve yasal kalış süresini aşan toplam 57 kaçak göçmen daha yakalandı.

Operasyonlar sonucunda yakalanan toplam 96 kaçak göçmen, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kaçak göçmenlere evlerini yasadışı yollarla kiraya veren 2 şüphelinin ise emniyette sorgulandığı belirtildi.

Göçmen evleri, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. Ayrıca yakalanan M.U.G. ve M.Ş. adlı şüphelilerin polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER