© Baykuş Haber

İstanbulda şok evlerine yönelik operasyonda 40 düzensiz göçmen yakalandı

İSTANBUL'UN TUZLA İLÇESİNDE YURDA YASA DIŞI YOLLARLA GELEN DÜZENSİZ GÖÇMENLERE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN OPERASYONDA, ORTA DOĞU VE ASYA KÖKENLİ 40 KİŞİ YAKALANDI, EVİNİ BU KİŞİLERE KİRAYA VEREN BİR EV SAHİBİ İSE GÖZALTINA ALINDI.

Tuzla ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, Orta Doğu ve Asya kökenli 40 düzensiz göçmen yakalandı. Aynı operasyonda, bu göçmenlere ev kiralamış olan bir ev sahibi de gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlerin barındıkları "şok evleri" ve ev sahiplerine yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Tuzla'da 6 farklı adrese 7 Haziran tarihinde düzenlenen operasyonda, evlerin koğuş şeklinde düzenlendiği ve düzensiz göçmenlerin ülkede kalmasını sağlayan ev sahibinin yasadışı kazanç elde ettiği tespit edildi.

Operasyon sonucunda 40 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmenlere yer temin ettiği gerekçesiyle ev sahibi M.K. adlı kişiye 154 bin 880 lira idari para cezası uygulandı.

Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi için işlemlere başlandı. Bu operasyonla yasa dışı göçmenlere karşı önemli bir adım atılmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER