© Baykuş Haber

İstanbulda son 1 ayda 6 bine yakın düzensiz göçmen yakalandı

İstanbul'da son bir ay içinde düzensiz göçmenlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 5,823 kaçak sığınmacının yakalandığı ve ülkelerine gönderilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği bildirildi. Bu operasyonlar, iç karışıklık, savaş, ekonomik sıkıntılar ve siyasi belirsizlik gibi nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye düzensiz yollarla gelen göçmenlerin sorunlarına karşı sürdürülen önleyici tedbirlerin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hem karada hem de denizde düzensiz göçmenlerin yasa dışı geçişlerini engellemek amacıyla sürekli bir çaba içerisinde bulunuyor. İl genelindeki operasyonlar, düzensiz göçmenlerin bulunduğu yerlerin tespiti ve bu kişilerin yakalanması için yoğunlaşıyor. 15 Mayıs ile 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen bu operasyonlarda, toplamda 5,823 kaçak göçmen yakalandı.

Yakalanan göçmenlerin büyük bir kısmı Ortadoğu, Asya ve Afrika kökenli. Polis işlemleri tamamlandıktan sonra bu göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezlerine teslim ediliyor. Bu operasyonlar, düzensiz göçün önlenmesi ve kaçak göçmenlerin güvende olmalarının sağlanması amacıyla yürütülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER