© Baykuş Haber

İstanbul’da telefon dolandırıcılarına operasyon

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL’da aradıkları kişilere kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtıp 10 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilere düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalandı.

İstanbul'da faaliyet gösteren ve kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak 10 milyon lira değerinde dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen bir şüpheli grubun üzerine düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalandı.

Olay, İstanbul'da bir mağdurun, telefonla kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından dolandırıldığını polise bildirmesiyle başladı. Polisin bu ihbar üzerine harekete geçmesi sonucu, mağdura telefonla ulaşan numara tespit edildi. Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık şebekesinin izine rastlandı. Şebeke üyelerini takip eden polis ekipleri, İstanbul ve Balıkesir gibi birçok şehirde benzer yöntemlerle insanların milyonlarca lira dolandırıldığını tespit etti.

Şebekenin, hedefledikleri kişilere telefonla ulaşarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıttıkları, tehditlerle para talep ettikleri veya kişilerin SIM kartlarını kopyalayarak mobil bankacılık sistemi üzerinden kendi hesaplarına para aktardıkları belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından, pazartesi günü şebekenin toplamda 10 milyon lira dolandırıcılık yaptığı tespit edildi ve operasyon başlatıldı. İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonlarda E. K. (29), Ş.Ö (30), Ö.C. (37), Ü.Y. (31), M.K. (44), N.Y. (40), V.Y.G. (36), F.F. (31) ve A. G. (30) adlı 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden V.Y.G., F.F. ve A. G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 6 kişi tutuklandı. Operasyon sonucu şebekenin faaliyetleri önemli ölçüde durdurulmuş oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER