© Baykuş Haber

İstanbul’un tarihi mekanlarında bayram yoğunluğu 

Emre AKAR-Özkan ÖZGER/İSTANBUL,(DHA)-KURBAN Bayramı’nı İstanbul’da geçiren yerli ve yabancı turistler tarihi mekanlara akın etti. Özellikle, Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan ziyaretçi akınına uğradı.   Kurban Bayramı tatilini İstanbul’da geçireler tarihi mekanlara akın etti. Bayramın ikinci günü İstanbul’nu simgeleri arasında yer alan Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan ziyaretçi akınına uğradı. Kimi Eyüpsultan’ı ziyaret ederken, kimileri de Eminönü’nde hem balık ekmek yedi hem de tarihi mekanları ziyaret etti. Ziyaretçilerin en çok tercih ettiği mekanlar ise Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı oldu. Ayasofya-i Kebir Camii’ni ziyaret etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. hem tarihi mekan ”BAYRAMLARI BURAYA GEÇİRMEYİ DÜŞÜNDÜK” 

Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçiren hem yerli hem de yabancı turistler, şehrin tarihi mekanlarına akın etti. Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan gibi simgesel bölgeler özellikle yoğun ilgi gördü.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nı geçiren turistler, tarihi mekanlara büyük ilgi gösterdi. İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan gibi bölgeler ziyaretçi akınına uğradı. Bazıları Eyüpsultan'ı ziyaret ederken, diğerleri Eminönü'nde hem balık ekmek yedi hem de tarihi mekanları gezip gördü. Turistlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı geldi. Ayasofya-i Kebir Camii'ni ziyaret etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Almanya'dan gelen Musa Doğan, "Almanya'dan Bursa'ya geldik. Bayramı burada geçirmek için İstanbul'a geldik. Eminönü çok kalabalık, önce Eminönü'ndeydik. Daha sonra Fatih'e gittik. Şu an geziyoruz, müthiş bir kalabalık. İstanbul güzel ama fiyatlar biraz yüksek. Tarihi mekanları gezmek için fazla zamanımız olmadı ama gezmeyi düşünüyoruz, yarın da buradayız" dedi.

İstanbul'a ailesini ziyaret etmek için gelen Zeynep Karademir ise, "İstanbul zaten çok özel bir yer, başka bir şehir gibi. İstanbul, anlatılacak gibi değil, yaşanır bir yer. Sivas'tan ailemi ziyaret etmek için geldim. Ulaşım ve taşıma gibi konularda bazı şikayetler duyuyoruz, ama ben şehir içinde her yere yakın olduğunu düşünüyorum. Türbeleri ve camileri ziyaret ettik, balık ekmek yedik. Birçok yere gittik ve kesinlikle bu güzellikleri yaşamak için buradayız" şeklinde konuştu.

Eminönü'nde balık ekmek yemek, birçok turist için vazgeçilmez bir deneyimdi. Yalova'dan gelen Ahmet Duyar, "Yalova'dan geldim. Tersanede çalışıyorum. Bayramda İstanbul'u gezmek için geldim. İstanbul çok güzel bir şehir. Ayasofya'yı ziyaret ettik, her yere gittik. İstanbul kesinlikle farklı bir yer, büyüleniyorsunuz. Şimdi Sultanahmet'e gideceğiz ve sonra tabii ki Eminönü'nde balık ekmek yemeye" dedi.

Eyüpsultan'a Konya'dan gelen Merve Aslantürk, "Konya'dan geldik. İstanbul'a gezmek için ailemin yanına geldik. Fatih'te geziyoruz, balık ekmek yiyoruz. İstanbul güzel bir şehir, bayramı burada geçirmek güzel. Her zaman geliriz" dedi.

İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleri, turistlerin yoğun ilgisiyle daha da canlandı. Birçok turist, İstanbul'un eşsiz atmosferinden keyif aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER