© Baykuş Haber

İtalya Savunma Bakanı Crosetto: Türk gemisi kurtarıldı, kaçak göçmenler yakalandı

İTALYA SAVUNMA BAKANI GUİDO CROSETTO, TÜRKİYE'DEN FRANSA'YA SEYİR HALİNDE OLAN VE KAÇAK GÖÇMENLERCE ALIKOYULDUĞU BELİRTİLEN TÜRK KARGO GEMİSİNE GERÇEKLEŞTİREN OPERASYONUN BAŞARIYLA SONA ERDİĞİNİ, KAÇAK GÖÇMENLERİN YAKALANDIĞINI AÇIKLADI.

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Türkiye'den Fransa'ya gitmekte olan ve kaçak göçmenler tarafından alıkonulduğu belirtilen Türk kargo gemisine düzenlenen operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve kaçak göçmenlerin yakalandığını açıkladı.

Türkiye'den Fransa'nın Sete Limanı'na gitmek üzere yola çıkan Galata Seaways adlı Türk gemisinde bulunan 15 kaçak göçmenin tespit edilmesinin ardından İtalya'nın Napoli kentinde özel kuvvetler tarafından gerçekleştirilen operasyon, başarılı bir şekilde sona erdi. Savunma Bakanı Crosetto, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve geminin kurtarıldığını duyurdu. Operasyonu gerçekleştiren askerleri ve polisleri tebrik etti.

Özel kuvvetlerin gemiye girmesinin ardından, kaçak göçmenlerin kimlikleri tespit edildi. Gemide bulunan 2'si kadın toplam 15 kaçak göçmenin Suriye, Afganistan ve Irak uyruklu olduğu belirtildi. Kaçak göçmenler emniyete götürüldü ve olayla ilgili Napoli Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Operasyon sırasında gemide yapılan incelemelerde, iki bıçak ve bir kesici alet bulunduğu ve bu aletlerin gemiyi kaçırmak amacıyla kullanılmış olabileceği belirtildi.

Önceki günlerde Yalova'dan ayrılan gemi, kaçak göçmenler tarafından alıkonulmuş, gemi personeli kendilerini korumak amacıyla kendilerini kilit altına almıştı. Türk gemisi, İtalya'nın Napoli Limanı'na yönlendirilmişti ve operasyon İtalya'da başarıyla gerçekleştirilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER