© Baykuş Haber

İtfaiye ekiplerinin komandoları aratmayan kurtarma tatbikatı

ISPARTA BELEDİYESİ, İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA GÖLCÜK KRATER GÖLÜNDE DALIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SÜTÇÜLER ÇANDIR YAZILI KANYON TABİAT PARKINDA KANYONDA SEDYEYLE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI TATBİKATLARI DÜZENLEDİ.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla Gölcük Krater Gölü’ne dalış gerçekleştirildi. Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda da sedyeyle arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.


Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İtfaiye ekipleri senaryo gereği Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon’da mahsur kalan bir vatandaşı sedye ile kurtarma operasyonu icra etti. Yine arama kurtarma faaliyetleri kapsamında halatlarla kayalık alandan yüksekten inen İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Gölcük Gölü Tabiat Parkı’nda da Su Altı Arama Kurtarma ekipleriyle birlikte gölde tüplü dalış yaptı ve su altında Türk bayrağı açtı.


Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, itfaiye biriminin 7 gün 24 saat nöbet tutan, insanların kaçtığı yere koşarak giden bir anlayışla çalıştığını söyledi. Balcı, “İtfaiye teşkilatının bu yıl 310’uncu yıl dönümünü kutladık. Olay anında şehit olan itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır temenni ediyoruz. Gerek Müdürlüğümüzde gerek ülkemizde görev yapan tüm itfaiyecilerimizin haftalarını kutluyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER