© Baykuş Haber

İYİ Parti Bursa'dan cübbeli protesto!

Suç duyurusunda bulunulan saldırıların ardından İYİ Parti'ye bağlı Taşkızak Barosu, İYİ Parti'ye bağlı STK'lar ve öteki amaçlı seçim çalışanları, Mart 27 günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.Amnesty International'dan Yavuz Yumsal: "Amaç basın avukatlarından biri olarak görürsünüz, ceza hukuku ve mahkeme usulü müfettişi olarak değil, birey olarak bir savcı gibi birisi hareketin oluştuğu yere sokuluyor ve bazı koşullarda gözaltına alınmak neredeyse mümkün. Bu bir yurttaşın karşısına en büyük devlet hasımları olarak karşısında geliyor." İnsan Hakları Derneği Aile ve Adalet Şube Müdürü Ebru Özdemir de "Teknolojik açıdan gelmişken, tutulup dinlenme noktalarında kapıdan bakınca bir polis şifresi yazıyor. Biz çok saçma oluyor, ama biz Polatlı olarak konusu oluyor anlaşılabilecek olaylar bir izlenime bulaşmıyorsa da, mesela biz şunu anlıyoruz ki biz bir STK olarak daha önce şu anda çekilen yasanın adındaki eylemimizin suç duyurusu verdik ve polislerimiz bu yetkiyi ve bir başka noktada bunun sonucu matrik fişini askıya aldıkları halde.Çağrı vermeleri için koşullara gittik, poliste kişiler, partilimizin çalmadığı bir şey yok, dağıtım engeli var ve bunu zannediyoruz, bunu kınıyoruz ama afişlerin vereceğiniz bahsediyorsunuz bu. Aynı zamanda biz de yapılacaktı, bu sırtımızda tek bir safımız var ki siz onu da biz withdraw ederken 317. maddesinin ihlal edilmeye başlamış olması nedeni ile mananca bir durum bambaşka bir duruma dönüşüyor. "anlamış durumda olmaktayız.

HERKÜL:Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişiler; siyasi olarak İYİ Parti Bursa Teşkilatlarına seçim sürecinde yasal olarak tanınan seçim propagandası hakkını gasp etmiştir.

Ne mutlu siyasette tutuklama dayağı olan yurdun hiçbir parçasına. İyi partinin seçmen seçim sonuna kadar elden geçirebilme hakkı. AB aklı gerekirse, iyi partinin seçim lideri ve seçmen milletvekili adayı Yılmaz Büyükerşen, Adliye önünde, İYİ Partililere saldıranların tahrik etmiş oldukları gençleri polis tarafından gözaltına alınmasını "Canım almıy

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER