© Baykuş Haber

İzinsiz pamuk dikeni toplayan şahsa 244 bin lira para cezası

ELAZIĞ’IN KARAKOÇAN İLÇESİNDE TUTTUĞU 13 İŞÇİYLE İZİNSİZ PAMUK DİKENİ TOPLAYAN A.Y’YE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ TAHRİP ETMEK SUÇUNDAN 244 BİN TL CEZA KESİLDİ.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, biyolojik çeşitliliği koruma amacıyla izinsiz olarak pamuk dikeni toplama girişiminde bulunan bir kişiye 244 bin TL ceza kesildi.

Olay, Hamzalı köyü kırsalında meydana geldi. Köy Dernek Başkanı Nurettin Tekbaş, öğle saatlerinde yolda endemik bir tür olan pamuk dikeni bitkilerinin izinsiz toplandığını fark etti. Hemen durumu jandarmaya bildiren Tekbaş, olay yerine gelen ekiplere bilgi verdi. Yapılan incelemede, A.Y. adlı kişinin 13 işçi ile birlikte bu bitkileri izinsiz toplamaya çalıştığı tespit edildi. Bitkilerin İzmir'e gönderilmek üzere kamyonlara yüklendiği bilgisine ulaşıldı.

Olayın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bildirilmesinin ardından, gelen ekipler A.Y.'ye biyoçeşitliliği tahrip etmek suçundan toplamda 244 bin TL para cezası uyguladı. Pamuk dikeni bitkileri ise yetkililere teslim edildi. Bu olay, biyolojik çeşitliliği koruma önlemlerine saygı duymanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER