© Baykuş Haber

İzmir Büyükşehirden 60 bin öğrenciye destek

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER’İN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İLKESİYLE BAŞLATTIĞI ÖĞRENCİ DESTEKLERİ, 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE DE DEVAM EDİYOR.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde de öğrenci ve velilere desteklerini sürdürecek. Başkan Tunç Soyer'in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda başlattığı öğrenci destekleri, İzmir Şehir Kartı üzerinden yapılan yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Bu desteklerle öğrencilerin çantaları doldurulurken, İzmir esnafına da katkı sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırtasiye malzemeleri, beslenme çantası, bot, mont ve sıcak yemek gibi ihtiyaçları karşılayarak öğrencilere ve ailelerine destek olacak. Bu destekler, İzmir Şehir Kartı üzerinden gerçekleştirilecek ve hem öğrencilere hem de esnafa katkı sağlayacak.

Kırtasiye desteği ile 20 bin öğrenciye toplamda 10 milyon TL tutarında yardım yapılacak. Ayrıca beslenme çantası desteği için 20 milyon TL, bot ve mont desteği için de 20 milyon TL kaynak ayrıldı. Bu desteklerle, İzmir Şehir Kartı üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yapılacak. Aileler, bu yardımlarla İzmir'in kırtasiyeci esnafından alışveriş yapabilecekler.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sıcak yemek desteği de devam edecek. Özel gereksinimli öğrencilere ulaştırılan sıcak yemeklerle, eğitimlerine destek sağlanacak. Bu desteklerle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrenci ve velilerine önemli bir destek sunarak eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER