© Baykuş Haber

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 19 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İzmir merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda 23 şüpheliden 19'u gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu soruşturma, özellikle asker ve sivil unsurların FETÖ/PDY ile ilişkilerini araştırmaktadır.

Operasyon, Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Kara, Hava, Deniz Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak gerçekleştirildi. Soruşturma, delillerin örgütsel irtibatı açıkça gösterdiği ve tesadüfle açıklanamayacak kadar kesin olduğu, ankesörlü/kontörlü sabit hatlar aracılığıyla iletişim kurulduğu şüphelilere odaklanıyor.

Yakalanan 23 şüpheli arasında, farklı rütbelerde askerler, askeri okul öğrencileri ve bir polis memuru bulunuyor. Ayrıca, firari olan 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Soruşturma devam ediyor ve firari şahsın yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER