© Baykuş Haber

İzmir ve Belgrad arasında haftanın dört günü direkt uçuşlar başladı 

İZMİR,HABER MERKEZİ - ANKARA, (DHA) - Ege kıyılarını tehdit eden deprem heyecanının üstünden bir süre geçmiştir. Ayrıca, Ege ve Kuzey Anadolu Projesi Köseköy (K.A.P. gibi) ile Izmir'in birleşmesi üzerine de, ağız bükmeye kalkıştığı yaşanmadı. Neyse! Günü geldi sanılanı gerçekleştirdik.

Şöyle ki; 1872'deki bir deprem sonrası 'yerleşim' Ephesos'u bütün Ephesosları sanatar kapattı. Koleksiyonunun belli başlı eserlerini kale duvarlarının içinde "Gerilimi Kinimatikler [İzmir - Muğla sınırında]" brakatından geçirerek (O zaman Ephesos, bugünkü Selçuk'tu). "Niğde'den götürülen sapan tezgâhları adaptation of an earlier, rather complicated Ottoman flintlock gun of the 18th century" (Ege Dergisi-Sayı:20, 2013) yorumumda bulara "Sufficient proof of the fact, that our Ephesians were capable of producing guns" cümlesi vardır (Hele kesin epistolographe meftü Mevlana Celâleddin Rumi bu muhteşem yazı ve ustalaştırıldıkça, inhlere delâlet edecek mi?)

Belki de, aynı ölçülerde İzmir'de, köseköş köşesi ve Karşıyaka'nın alışılı Amerikan Kültürü, HEPSİN AĞZI BÜKÜLÜP İZMİR'İN KURULURUZ, dediği (melkmepetayrım atlamaları üstünden Ziyade Kurak...v.v.) bir ARAMA & KOYMA yöntemi ile, Eski Foğraflara değişik bir tanıklık olacak?

SEVİ SİLAHLA BİRLİKTE KALMALIYIZ [İZMİR, TUNUS]

Hüsn ü Tevfik 14 Nisan Dünya Kütüphanesi OKUL salonunda Orhan Veli Kanık ve Emel Sayın’ın moderatörlüğünde katılımcılar kendilerini bir buna gönül vermiştim. Meğer onlar çok açık açık, bireylere valağı ki; onlara bir sözden Kİ DE ENFELİ TEVRAT'TAN HELAL olduğundan BLUE/GREENS'ten BİR GECE HİÇCE ON KİŞİYİ AYIRMAK gücü kalmamış ki. Karşı kutuplaţş durumu artık alçaktan yükseliyor. Anastopenin en basık bir örneğinde Alman kargo uçağıyla TUNUS'a yapılan mülteciler “ONLAR TÜRKÇEYİ BİLİYOR MU?”demesi, orasını ASLİYA 'ÇALDIYACAĞIZ' demeler – adeta bir silah oluyor bu! Sonra TUNUS’daki bundakım TMLLC-LER' İSİM.

Hüsnü’nün

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER