© Baykuş Haber

İzmirde arabalı vapur karaya oturdu

FETHİ SEKİN BOSTANLI-ÜÇKUYULAR FERİBOTU

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZDENİZ filosuna katılan Fethi Sekin Bostanlı-Üçkuyular feribotu, bir olay sonucu karaya oturdu ve manevra kontrolünü kaybetti. Feribot, içinde yolcu ve araç olmadan karaya oturduktan sonra çalışmalar sonucunda yeniden rıhtıma yanaşabildi.

İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Fethi Sekin" adlı arabalı feribotun, Bostanlı iskelesinde yolcu ve araç tahliyesini tamamladıktan sonra yer değiştirmek için boş bir şekilde rıhtıma yanaşırken şiddetli rüzgarın etkisi altında kaldığı ve yaklaşık 400 metre açıkta çamura saplandığı belirtildi. Gemide herhangi bir yolcu veya araç bulunmuyordu. Şiddetli rüzgar nedeniyle gemi, manevra kabiliyetini kaybedince İZDENİZ filosuna ait bir tekneden yardım aldı ve kendi makine gücü ile kurtarma çalışmalarına başladı. Kısa sürede kendi imkanlarıyla çamurdan kurtulan feribot, rıhtıma yanaşarak olay sona erdi.

Olay sırasında herhangi bir can kaybı, yaralanma veya çevre kirliliği yaşanmadığı vurgulanırken, geminin ve karinasının yapılan ilk kontrollerinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediği belirtildi. Yetkililer, geminin düzenli seferlerine devam edeceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER