© Baykuş Haber

İzmirde bayramın ilk günü hayvan pazarlarında yoğunluk

İZMİR'DE KURBAN BAYRAMI'NIN İLK GÜNÜ KURBANLIKLARIN SATIŞA SUNULDUĞU HAYVAN PAZARLARINDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR.

İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk günü, kurbanlıkların satışının yapıldığı hayvan pazarlarında yoğun bir hareketlilik gözlemleniyor. Bazı vatandaşlar bayramın ilk günü kurbanlıklarını satın alırken, daha önce satın alınmış olan hayvanlar da yoğun bir kesim sırası bekliyor. Hem hayvan pazarlarında hem de belediyeler tarafından oluşturulan kesim merkezlerinde sabahın erken saatlerinde çalışmalar başlıyor.

Bornova ilçesindeki Işıkkent kurban pazarından büyükbaş hayvan satın alan Zafer Öz, "Hayvanı 55 bin liraya aldık ve yaklaşık 300 kilo et çıkacak sanırım. Sabahtan bu yana yoğun bir sıra bekliyoruz. Allah'ın izniyle yaklaşık 15 dakika sonra hayvanımızı keseceğiz. Milletimiz, vatanımız için hayırlı olsun" dedi.

Kesimhanelerde de yoğun bir talep yaşanıyor ve birçok vatandaş satın aldığı kurbanlığı satıcının kesim hizmetiyle birlikte alıyor. Büyükbaş hayvanını kesim sırasını bekleyen Akın Karaçay, "Hayvanımızı 55 bin liraya aldık ve ortalama 450-500 kilo geliyor" şeklinde konuştu.

Hüseyin Altın adlı bir vatandaş ise belediyenin kaliteli kesim yaptığını belirterek, "Eşit olarak güzel dağıtıyorlar. Biz onlardan memnunuz. Ellerine kollarına sağlık, ekibe de teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Ağrı Diyadin'den gelen Yücel Dirvizoğlu, 79 büyükbaş hayvanı satmak için İzmir'e geldiklerini söyledi ve fiyatların ortalama olarak 80 ila 200 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Büyükbaş hayvanını kesim sırasını bekleyen Murat Yılmaz da "Hayvanımızı 60 bin liraya aldık ve yaklaşık 250 kilo geliyor. Fiyatlar bize göre güzel ama satıcı biraz dertli" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER