© Baykuş Haber

İzmirde bir yılda 25 bin kedi ve köpek kısırlaştırıldı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARININ KONTROLSÜZ ŞEKİLDE ÜREMESİNİ ENGELLEMEK, ONLARIN REFAHINI VE TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA HIZ KAZANDIRDI.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlığını ve toplum sağlığını korumak amacıyla kısırlaştırma çalışmalarına hız kazandırdı. Bir yıl içinde yaklaşık 25 bin kedi ve köpeğin kısırlaştırılması sağlandı. Bu çalışmalar sayesinde sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesi engelleniyor ve toplum sağlığına katkıda bulunuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürü Umut Polat, rehabilitasyon çalışmalarının sokak hayvanlarının sayısını kontrol altına almanın yanı sıra çevre ve halk sağlığını korumak açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Aylık olarak ortalama 750 köpeğin rehabilitasyon işlemi gördüğünü ve bu çalışmaların sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle işbirliği içinde yürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, kısırlaştırma çalışmalarının son bir buçuk yılda iki katına çıkarıldığını açıkladı.

Rehabilitasyonun, sokak hayvanlarının sağlığı ve toplumla uyum içinde yaşayabilmeleri açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Polat, bu çalışmaların devam edeceğini ve sokak hayvanları popülasyonunu kontrol altında tutmanın amaçlandığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER