© Baykuş Haber

İzmirde LGS heyecanı başladı

ÖĞRENCİLER SINIFLARDA, VELİLER İSE OKUL BAHÇELERİNDE TER DÖKTÜ.

İZMİR - Bugün Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de 8. sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava katıldı. Saat 09.30 itibariyle başlayan sınav, öğrenciler ve aileleri için heyecan dolu anlara sahne oldu.

İzmir'deki öğrenciler sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara geldi. Okul girişlerinde bekleyen öğrenciler, sınav salonlarına alındılar. İzmir genelinde 53,958 öğrenci, 652 okul ve 3,792 sınav salonunda sınava katıldı. Öğrencilerin velileri ise okul bahçelerinde çocuklarının sınav sürecini izledi.

Sınav iki oturum halinde gerçekleştirildi ve saat 12.50'de sona erdi.

Bazı veliler, çocuklarının sınav sonuçlarını heyecanla beklerken, kamp sandalyeleriyle okul bahçelerinde vakit geçirdi. Öğrenciler arasında ise farklı duygusal tepkiler gözlendi. Kimi öğrenciler sakin bir şekilde sınavı beklerken, bazıları heyecanlı olduklarını ifade etti.

İrem Su adlı bir öğrenci, sınav için dönem başından bu yana hazırlandığını söyledi ve stresli olduğunu dile getirdi. Bir diğer öğrenci Rahime Varol ise stresi olmadığını ancak sınavın yaklaşmasıyla birlikte heyecanının arttığını ifade etti.

Heyecanını dile getiren bir anne olan Dila Avşar, "Bir yıldır çok çalıştık. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Tüm çocuklar emeklerinin karşılığını alır. Heyecanla burada sınav çıkışını bekleyeceğim" dedi.

Baba Halil Haykır, okul önünde kamp sandalyesi kurarak sınavı izledi. Oğluyla gurur duyduğunu belirten Haykır, "İnşallah başarılı oluruz. İyi liselere gitmek ve iyi yerlere gelmek için çalıştık. Oğlum daha sakin, ben daha heyecanlıyım" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER