© Baykuş Haber

İzmir’de sağlık ekipleri hava ambulansıyla bayram tatili teyakkuzunda

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)-SAĞLIK Bakanlığı tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla alınan ek tedbirler kapsamında, İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde çevreyolu bağlantı noktasında; acil durumlara en kısa sürede müdahale edebilmek için helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE timi ve motorize ekipler görevlendirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili sürecinde alınan ek tedbirler çerçevesinde, İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde çevreyolu bağlantı noktasında acil müdahale için helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE timi ve motorize ekipler görevlendirildi. Bu tedbirler, bayram boyunca acil sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesini amaçlıyor.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Özbudak, bu dönemde özellikle trafik kazalarının artabileceğini göz önünde bulundurarak hazırlıkların yapıldığını belirtti. Güzelbahçe ilçesinde konuşlandırılan ekipler, Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar gibi turistik bölgelere hızlı müdahale yapabilecekler.

Hava ambulansının içinde bulunan ekipmanlar, uluslararası standartlarda ve yoğun bakım düzeyinde hizmet verme kapasitesine sahip. Bu tedbirlerle olası acil durumlara hızlı ve etkili müdahale sağlanması hedefleniyor. Ambulans helikopterleri de bayram süresince 365 gün boyunca kesintisiz olarak faaliyet gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, tatil boyunca sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor ve olası acil durumlara anında müdahale edebilmek için hazır bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER