© Baykuş Haber

İzmirde tefeci operasyonunda 5 tutuklama

İZMİR MALİ SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ VE ÇEŞME MALİ SUÇLAR BÜRO AMİRLİĞİ TARAFINDAN ÜRÜTÜLEN TEFECİLİK KONULU İKİ AYRI SORUŞTURMA ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN OPERASYON SONUCU 5 KİŞİ TUTUKLANDI.

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Çeşme Mali Suçlar Büro Amirliği tarafından yürütülen iki ayrı tefecilik soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyon sonucunda 5 kişi tutuklandı. Bu operasyonlar, ekonomik zorluklar yaşayan ve acil nakit paraya ihtiyaç duyan vatandaşları yüksek faizlerle borçlandırarak mağdur eden 10 şüpheliye yönelik düzenlendi.

Karabağlar, Karşıyaka, Torbalı, Çeşme ilçeleri ile İstanbul ve Manisa'daki adreslerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, şüpheliler D.B., U.D., A.Ç., A.H., K.Y., T.Y., D.Y., S.Y. isimleriyle gözaltına alındı. Yapılan aramalarda altı senet, üç satış sözleşmesi ve bir ajanda ele geçirildi. Elde edilen delillerle birlikte şüpheliler adli işlemler için yetkililere teslim edildi.

Mahkemeye çıkarılan 8 şüpheliden üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, ancak 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu operasyonlarla tefecilik faaliyetlerine karşı ciddi bir mücadele yürütülüyor ve mağdurların korunması amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER