© Baykuş Haber

İzmirdeki zehir tacirlerine operasyonda 36 tutuklama

İZMİR'DE 5 İLÇEDE EŞ ZAMANLI, HELİKOPTER VE ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ DÜZENLENEN OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 46 ŞÜPHELİDEN 36'SI EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİN ARDINDAN TUTUKLANIRKEN, 10 ŞÜPHELİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI.

İzmir'de gerçekleştirilen operasyon, kent merkezi ile Torbalı, Bayındır, Tire, Kiraz ve Menderes ilçelerinde uyuşturucu madde ticaretine yönelik büyük bir çalışmanın sonucunda eş zamanlı olarak hayata geçirildi. Bu operasyonda 46 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda 49 kilo 750 gram esrar ve skunk maddesi, 4 bin 15 sentetik ecza maddesi, 500 ecstasy olarak bilinen uyuşturucu hap, 3 hassas terazi, 1 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği ve 15 fişek ele geçirildi. Ayrıca, farklı türlerden hazırlanmış kullanıma hazır uyuşturucu maddeler de ele geçirildi. El konulan uyuşturucu maddeler imha edilmek üzere muhafaza edilirken, gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemler sonrasında 36 şüpheli tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, 5 aylık başka bir soruşturma sürecinde 14 kişinin de tutuklandığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER