© Baykuş Haber

İzmirden Hollandaya uzanan başarı hikayesi

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ’NDEN BİRİNCİLİKLE MEZUN OLAN AYÇA AKÇAPINAR, DÜNYACA ÜNLÜ TELEKOMÜNİKASYON FİRMASI ERİCSSON’DAN KABUL ALDI

Yaşar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun olan Ayça Akçapınar, başarılarına bir yenisini ekledi. Dünyaca ünlü telekomünikasyon firması Ericsson'dan kabul aldı ve Hollanda'daki fabrikalarında '5G çekirdek mühendisi' olarak göreve başladı.

Akçapınar, mezuniyetinin ardından hemen Ericsson'dan kabul aldı. Ericsson, telekomünikasyon sektöründe dünya liderlerinden biri olarak bilinirken, Ayça Akçapınar da bu başarılı firma için Hollanda'da 5G teknolojisinin çekirdek mühendisi olarak çalışmaya başladı. Akçapınar, Yaşar Üniversitesi'ndeki değerli hocalarının eğitimleri sayesinde bu başarıya ulaştığını vurguladı ve Ericsson'da çalışmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Üniversite eğitimi boyunca telekomünikasyon alanında çalışmalar yaptığını ve IEEE-Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Konferansı'nda iki makalesinin yayınlandığını paylaşan Akçapınar, şimdi Hollanda'da mobil operatörlere 5G teknolojisi konusunda destek vereceğini ifade etti.

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Seçmen, bölüm olarak bilimsel ve teknolojik katkı sağlayabilecek mühendisler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayça Akçapınar gibi mezunların bilime ve mühendisliğe katkı sağlayan isimler olmasının gurur verici olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER