© Baykuş Haber

İzmirden Portekize uzanan başarı

İÇİM ATLI’NIN ÇALIŞTIĞI MİMARLIK ŞİRKETİNDEN BİR EKİP İLE KATILDIĞI PROJE, “FİNLANDİYA TREN FABRİKASI KARMA KULLANIM YARIŞMASI”NDA DÜNYA ÇAPINDA EN İYİ 5 MİMARLIK OFİSİ PROJELERİ ARASINDAN BİRİNCİ SEÇİLDİ.

Portekiz'de yaşayan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu İçim Atlı, çalıştığı mimarlık şirketiyle birlikte katıldığı projede büyük bir başarı elde etti. "Finlandiya Tren Fabrikası Karma Kullanım Yarışması"nda dünya çapında en iyi 5 mimarlık ofisi projeleri arasında birinci seçildi. İçim Atlı'nın liderlik ettiği ekip, Helsinki'de bulunan 1970'lerden kalma bir atölye binasını 45 metrekarelik karma kullanımlı bir alana dönüştürdü.

İçim Atlı, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olarak 2022 yılında Erasmus + Staj Programı kapsamında Portekiz'deki bir mimarlık şirketinde staj yapmaya başladı. Bu staj sonrasında aynı şirkette işe başlayan Atlı, Porto'da MASSLab firmasında kariyerine devam etti. Şirket bünyesinde bir ekip kurarak çeşitli yarışmalara katılan Atlı, Helsinki'deki "Finlandiya Tren Fabrikası Karma Kullanım Yarışması"nda birinci seçildi.

Birincilik ödülünü kazandıran tasarım, eski elektrikli tren binasını ofisler, perakende alanları ve otel gibi karma kullanımlı bir alana dönüştürerek bölgenin tarihi mirasına entegre etmeyi hedefliyor. Proje, sokaklar, parklar, plazalar ve açık alanları içeren bir sistemle bölge sakinlerini dışarıda daha fazla zaman geçirmeye teşvik ediyor ve aynı zamanda bölgenin dinamiğini artırıyor. Atlı, 1970'lerden kalma atölye binasını modern bir yaşam tarzına uygun hale getirerek sürdürülebilir kentsel yenilemeye bir örnek oluşturuyor.

Genç yaşta uluslararası alanda ödüller kazanmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden İçim Atlı, farklı kültürlerle çalışmanın kariyerine katkı sağladığını belirtti. Açık fikirli olmayı teşvik eden farklı kültürlerle tanışmanın, mesleki kariyerini zenginleştirdiğini vurguladı. Türkiye'de de projeler geliştirmek istediğini ve uluslararası deneyimlerini ülkesine döndüğünde kullanmayı arzuladığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER