© Baykuş Haber

İzmirin tarihi yatırımı hızla ilerliyor

ÜÇYOL-BUCA METRO HATTINDA GENERAL ASIM GÜNDÜZ İSTASYONU’NDA KAZIK ÇAKMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI, BUCA KOOP İSTASYONU’NDA İSE SONA YAKLAŞILDI

İzmir tarihindeki en büyük raylı sistem yatırımı olan Üçyol-Buca Metro hattında önemli bir aşama kaydedildi. General Asım Gündüz İstasyonu'nda kazık çakma çalışmaları tamamlandı ve Buca Koop İstasyonu'nda sona yaklaşıldı. Artık Tünel Delme Makineleri (TBM) hatta girecek ve tünel açma işlemleri başlayacak.

Üçyol-Buca Metro hattı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi kaynaklarıyla inşa ediliyor. 13,5 kilometrelik hat üzerinde 11 istasyon bulunacak ve Üçyol - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu - Çamlıkule arasında hizmet verecek. General Asım Gündüz İstasyonu'nda kazık çakma çalışmaları tamamlandı ve TBM'lerin gireceği bölümün istasyon kazılarına başlandı. Buca Koop İstasyonu'nda ise Ekim ayında tünel kazısına başlanması planlanıyor. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu için şantiye alanı çalışmaları başlatıldı.

Buca Metrosu'nda toplamda 3 Tünel Delme Makinesi (TBM) çalışacak, ancak ilerleyen dönemlerde TBM sayısının dörde çıkması planlanıyor. Buca Metrosu, mevcut metro hattıyla ve İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) hattıyla entegre olacak. Ayrıca tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Hat açıldığında günlük yolcu sayısının 400 bin olması bekleniyor ve yaklaşık 305 milyon Euro değerinde araç alımı yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER